Power of Sun Oy
Maksuton kartoitus: 0452377879

Aurinkopaneelit investointina yrityksille: Näin teet aurinkoenergiasta kilpailuedun ja saat yli 10 % tuottoa

Sijoitus tulevaisuuteen, joka maksaa itsensä takaisin euroina, yrityksen vihreänä brändinä ja puhtaampana luontona. Eli vastuullista liiketoimintaa – tuottavasti! 

Nyt kannattaa laittaa puhelin älä häiritse -tilaan ja keskittyä, koska tämä voi olla viikon tuottavin teksti, jonka luet. 

Aurinkopaneelien asennus yritykselle – eilen, tänään vai huomenna? 

Aurinkopaneeleita ei varmasti tarvitse sen kummemmin esitellä – kun aurinko paistaa, yrityksesi saa ilmaista sähköä. Kuulostaa hyvältä, eikö? Tietysti. Katsotaan asiaa kuitenkin vielä tarkemmin. 

 

Koska luet aurinkopaneeleita myyvän yrityksen sivuja, oikea aika ostaa aurinkopaneelit on tietysti tänään – tai mieluiten eilen.

Aurinkopaneelit investointina

 

Aurinkopaneeleista on puhuttu investointina nyt 20 vuotta. Paneelien hinnat ovat sinä aikana tulleet radikaalisti alaspäin samalla, kun energian hinta on noussut, epävakaus kasvanut ja ilmastonmuutos näyttänyt jopa Suomessakin voimansa leutoina talvina ja lämpiminä kesinä.

 

Kun teet yrityksessäsi päätöksiä, haluat tehdä ne perustuen numeroihin. Satojen tuhansien eurojen investointia ei pidä tehdä pelkän mielikuvan ja “nice to have” -ajatuksen takia. Päätöksen pitää olla perusteltu, kannattava ja järkevä. 

Aurinkopaneelien hinnat 

 

Nyt aurinkokopaneelien hinnat yrityksille ovat siinä pisteessä, että investoinnille saa reilusti yli 10 % vuosituoton. 

 

Samalla kuluttajien käyttäytyminen on muuttumassa jatkuvasti vihreämpään suuntaan ja valtio tukee reilusti energiatehokkuuden hankkeita. Lisäksi aurinkopaneelien hinnat ovat siinä pisteessä, etteivät ne todennäköisesti tästä juuri enää radikaalisti halpene lisääntyneen kysynnän, inflaation, maailmanpolitiikan (suurin osa valmistetaan Kiinassa) ja raaka-aineiden hintojen nousun takia. 

 

Kolikon toisella puolella taas Fingrid nostaa tasaisesti sähkönsiirtomaksuja ja sähkön hinta noussee tasaisesti kalliimmaksi.

Jos sähkön hinta siirtoineen on yli 12 senttiä, saat 15 % vuosituoton

Raha – miten aurinkopaneeleista saa tuottavan investoinnin yrityksille?

Saatat miettiä menikö laskukaava nyt täysin oikein otsikossa. Kyllä se meni. Jos sähkön keskihinta on seuraavan 20 vuoden aikana 12 senttiä (sisältäen siirron!) ja investoinnissa otetaan huomioon valtion maksama energiatuki, saat investoinnille 15 % vuosituoton. 

Esimerkki aurinkopaneelien tuotoista

 

Esimerkkinä 100 kWp kokoinen järjestelmä, joka sopii esim. teollisuushalliin, jossa on 500 neliötä kattopinta-alaa.  Lasketaan normaalikulutuksen olevan 300 000 kWh vuodessa ja suuntaa-antava hinta järjestelmälle on 82 000 euroa. Tilanteesta riippuen Business Finland maksaa yritykselle energiatukea, joka on 15 % kokonaisinvestoinnista. Tällöin yritykselle jää maksettavaa 69 000 €.

 

Esimerkissä sähkön hinta keskimäärin on 12 senttiä kWh seuraavan 20 vuoden aikana (sisältäen siirron). Tällöin säästö on 10 000 € vuosittain ja keskimääräinen vuosituotto on 15 %.

 

Lisäksi kiinteistön arvo nousee ja energiatehokkuus kasvaa. Esimerkin hinnat ovat alv. 0 %. Huomioi, että laskelma on suuntaa antava ja paneelien hinnat, energiatuet ja sähkön hinnat vaihtelevat. Teho riippuu kelistä, sijainnista, varjoista ja monesta muusta asiasta.

 

Aurinkopaneeleilla saa siis tuplasti korkeampaa tuottoa kuin keskimäärin Helsingin pörssistä! Kun vielä katsotaan korkoa korolle -käyrää, käyrä kääntyy jo jyrkästi ylöspäin.

 

Jos meni jo pää sekaisin numeroista, ei haittaa. Lasketaan yhdessä teille paras vaihtoehto ja suunnitellaan kuinka monta paneelia katolle kannattaa laittaa, vai kannattaako laittaa ollenkaan. 

Voit myös täyttää aurinkopaneelilaskurin, joka antaa sinulle arvion hinnasta.

 

Aurinkopaneelien viisi tärkeintä hyötyä yritykselle

1. Taloudelliset säästöt – tästä olikin puhetta edellisessä kohdassa

2. Kestävän kehityksen edistäminen: Aurinkopaneelit tarjoavat ympäristöystävällisen energiantuotannon ratkaisun. Yritys, joka siirtyy aurinkoenergian käyttöön, vähentää merkittävästi hiilijalanjälkeään ja ympäristövaikutuksiaan. Tämä auttaa yritystä saavuttamaan kestävän kehityksen tavoitteitaan ja lisää sen mainetta vastuullisena toimijana. Aurinkoenergia säästää hiilidioksidia ilmakehästä 161 kiloa tuhatta kWh kohden. 

3. Maineen ja brändin parantaminen: Yhä useammat kuluttajat arvostavat yrityksiä, jotka ovat sitoutuneet kestävään kehitykseen ja ympäristöystävällisyyteen. Aurinkopaneelien käyttö osoittaa yrityksen vastuullisuutta. 

4. Energian itsenäisyys ja varmuus: Aurinkopaneelit mahdollistavat oman energian tuottamisen. Tämä lisää yrityksen energian itsenäisyyttä ja vähentää riippuvuutta ulkopuolisista energianhankintalähteistä.

5. Pitkäikäisyys ja alhaiset ylläpitokustannukset: Aurinkopaneelit ovat kestäviä ja pitkäikäisiä investointeja. Lisäksi aurinkopaneelien ylläpitokustannukset ovat alhaiset, koska ne eivät vaadi paljon huoltoa tai korjauksia. Säännöllinen tarkastus ja puhdistus riittävät yleensä pitämään aurinkopaneelit tehokkaassa toimintakunnossa.

Tehontuottotakuu on paneelista riippuen 30 vuoden jälkeen noin 85 % kapasiteetista.

Nämä edut yhdessä edistävät kestävää energiantuotantoa, vähentävät kustannuksia, parantavat mainetta ja luovat energiavarmuutta yritykselle.

Aurinkopaneelit halleihin & kiinteistöihin

Aurinkopaneelit sopivat mainiosti halleihin, kiinteistöihin ja muihin rakennuksiin. Tärkein mainittava asia on kattopinta-ala. Pienelle katolle ei kannata laittaa muutamaa paneelia, koska asennuksen ja työn hinta nousee suhteessa liian kalliiksi. Kunhan kattopinta-alaa löytyy, investoinnista saa järkevän ja tuottavan.

Olipa yrityksesi tilat teollisuushalli, kauppa tai vaikka kahvila, tuomme energiantuotannon tälle vuosituhannelle nykyaikaisen, tehokkaan ja kestävän järjestelmän avulla.

Aurinkopaneelit maatiloille

Aurinkopaneelit ovat erinomainen energiaratkaisu maatiloille, tarjoten puhtaan ja uusiutuvan energianlähteen. Ne säästävät sähkökustannuksissa, lisäävät kiinteistön arvoa ja vähentävät hiilijalanjälkeä. Aurinkopaneelit ovat kestäviä, helppohoitoisia ja pitkäikäisiä investointeja, jotka soveltuvat hyvin maatilojen avoimille alueille. Kokonaisuutena aurinkopaneelit tarjoavat kestävän ja taloudellisesti kannattavan energiaratkaisun maatiloille. Maatiloille kannattaa miettiä myös maa-asennusta, koska asennettavaa pinta-alaa usein löytyy reilusti.


Yhteydenotosta asennukseen – askeleet tuottavaan aurinkoenergiaan yrityksille

Miten tästä edetään? Kun päätät ottaa yhteyttä meihin, prosessi etenee seuraavaksi: 

1. YHTEYDENOTTO

Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella, soita 040 5733 677 tai lähetä sähköposti  pasi.tuominen@powerofsun.fi

2. KARTOITUS

Keskustellaan puhelimessa teidän nykyinen tilanne kuten energiankulutus, kattopinta-ala, toiveet, tarpeet  ja saat esittää mietityttävät kysymykset. 

3. TARJOUS

Lähetämme tarpeidenne mukaisen tarjouksen kirjallisesti. Käymme läpi yhdessä tarjouksen, mietityttävät kysymykset ja muutamme tarjousta tarpeidenne mukaan. 

4. MAHDOLLISET TUKIHAKEMUKSET

Mikäli tarjous miellyttää teitä, autamme teitä tukihakemuksessa. Haette yrityksessänne tarvittavat tuet ja odotamme myöntävää päätöstä.

5. TARKISTUSMITTAUS

Kun myöntävä päätös tulee, teemme vielä tarkistusmittauksen paikan päällä. Kohde käydään läpi yhdessä. Tarkistamme, että kattomateriaali on sopiva, sähköjärjestelmänne on yhteensopiva (esim. tarpeeksi suuret sulakkeet), järjestelmä mahtuu kahtolle ja se pystytään varmasti asentamaan. 

 

6. ALLEKIRJOITUS

Kun kaikki on selvää, allekirjoitamme sopimuksen. Sopimuksen jälkeen laskutamme 30 % kokonaishinnasta.

7. ASENNUKSEN LUPAHAKEMUKSET

Mikäli asennus tarvitsee lupahakemuksia, asiakas hakee ne kunnalta ja odotetaan myöntävää päätöstä.

8. ASENNUS JA LOPPUTARKASTUS

Kun sopimus on kirjoitettu, sovitaan asennuspäivä. Ennen sovittua asennuspäivää sinun ei tule tehdä mitään. Sovittuna asennuspäivänä Power of Sunin asentajat saapuvat asennuspäivän aamuna. He käyvät kanssasi kaikki työvaiheet läpi. Tämän jälkeen teidän ei ole välttämätöntä olla paikan päällä ennen kuin työ on valmis, jolloin tehdään kohteen lopputarkastus ja luovutetaan asiakkaalle mittauspöytäkirjat.

9. ASENNUKSEN JÄLKEEN 

Kun sopimus on kirjoitettu, sovitaan asennuspäivä. Ennen sovittua asennuspäivää sinun ei tule tehdä mitään. Sovittuna asennuspäivänä Power of Sunin asentajat saapuvat asennuspäivän aamuna. He käyvät kanssasi kaikki työvaiheet läpi. Tämän jälkeen teidän ei ole välttämätöntä olla paikan päällä ennen kuin työ on valmis, jolloin tehdään kohteen lopputarkastus ja luovutetaan asiakkaalle mittauspöytäkirjat.

Noin! Kaikki on valmista, energiaa tulee taivaalta ja olet siirtynyt nykyaikaan. Onneksi olkoon! Heinäkuussa on helppo hymyillä

Valtio tukee yritysten ja maatilojen energiainvestointeja, myös aurinkopaneeleita

Valtio tukee energiahankkeita suhteellisen avokätisesti. Riippuen yritysmuodosta, yrityksen taloustiedoista ja asennettavasta kohteesta tukia saa kokonaisinvestoinnista 15–50 %.

Tuet muuttuvat jatkuvasti, joten ota yhteyttä ja katsotaan teidän yrityksenne tilanne ja mahdollisesti saatavat tuet.

 

Seuraava askel on ottaa yhteyttä – odottaminen ei tuota eurokaan!

pasi.tuominen@powerofsun.fi
040 5733 677

Ota yhteyttä yritysmyyjä Pasi Tuomiseen

Mitä asiakkaat ovat sanoneet Power of Sunista?

Pikaluistelija Mika Poutala osti aurinkopaneelit Power of Sunilta
Laulaja Pentti Hietanen osti aurinkopaneelit Power of Sunilta